Tätskikt i badrum | Bad & Rum
info@bad-rum.nu08 - 501 514 10

Satsa på rätt och riktigt tätskikt i badrummet

Plastmattor är en av de vanligaste golvbeläggningarna i badrum jämte kakel och klinkers. När du väljer en plastmatta till badrummet måste du vara noga med att välja en som är avsedd för våtutrymmen. Plastmattor som består av ett enda lager får därför agera både som dekoryta, tätskikt och slitageyta. Precis som många andra material finns det för- och nackdelar med plastmattor och de kan tyvärr inte mäta sig avseende kvalitet och känsla med ett helkaklat badrum.
Kaklade ytor är inte helt vattentäta som man kanske kan tro. Kakelplattornas fogar fungerar som dränering vilket innebär att underliggande material och förhandsarbete måste vara absolut tipptopp för att det inte ska uppstå vattenskador.

Ring oss för mer information om olika typer av tätskikt, inkl. plastmattor och kakel.

Rätt tätskikt med GVK i Stockholm

Golvbranschens våtrumskontroll, GVK, har tillsammans med Boverkets byggregler flera regler som måste tillämpas för att tätskiktet i badrummet ska anses korrekt och inte medföra skador på underliggande material. När du anlitar golvläggare i Stockholm och andra delar av landet måste du försäkra dig om att de är certifierade på att lägga rätt tätskikt i badrummet. Badrummets tätskikt är kanske inte det som man kommer att lägga märke till mest i ett nyrenoverat badrum men det kommer att bli märkbart om tätskiktet inte är utfört på ett professionellt sätt. Ta det säkra före det osäkra och anlita branschcertifierade hantverkare som kan utföra golvläggning med rätt sorts tätskikt i ditt badrum. Kom ihåg att alltid begära dokumentation på allt utfört hantverksarbete inklusive badrumsrenovering. Denna dokumentation kan bli avgörande i eventuella framtida försäkringsärenden. Vi ser till att ni får rätt tätskikt i badrummet i Stockholm med omnejd.

Tätskikt i badrum