Branschregler kring badrumsrenovering | Bad & Rum
info@bad-rum.nu08 - 501 514 10

Regler kring badrumsrenovering

När du ska renovera och genomföra förändringar i ditt badrum och andra våtutrymmen är det en hel del regler som du måste ta hänsyn till. Reglerna kring badrumsrenovering i Stockholm och runt om i landet som måste tillämpas säkerställer att arbetet blir utfört på bästa sätt och att renoveringen inte kommer att ge dig framtida vattenläckor eller andra skador. Det är naturligtvis svårt att helt garantera att ett våtutrymme inte kommer att drabbas av vattenläckor men så länge som Boverkets Byggregler (BBR) och Byggkeramikrådets Branschregler (BBV) för våtrum följs är detta en trygghet för både konsument och entreprenör. När du beställer din badrumsrenovering ska du försäkra dig om att plattsättningsentreprenören har en behörighet utställd av BKR och att utförande plattsättare är legitimerad.
Godkända hantverkare är en trygghet för din försäkring.

Renovera badrummet enligt regelverket

Byggkeramikrådet har sammanställt några enkla regler som tryggar dig som beställare när du letar efter plattsättare som kan renovera ditt badrum:
– Alla monteringsanvisningar och tätningssystem som används måste vara godkända av BBV.
– Företaget/enskilda näringsidkaren som utför uppdraget måste vara godkänd av BBV.
– Efter utfört arbete ska kunden erhålla Kvalitetsdokument BBV bilaga 4 som säkerställer att arbetet utförts enligt gällande regelverk. Detta dokument kan även behövas vid eventuella framtida försäkringsärenden.

Det finns ett stort utbud av företag som utför badrumsrenovering i Stockholm men det är viktigt att du säkerställer att det företag som du anlitar för din renovering följer gällande regelverk. Har ni några frågor om regler kring badrumsrenoveringar är ni välkomna att kontakta oss så hjälper vi er att komma vidare.

Mer finns att läsa på www.bkr.se

bad-rum_badrum_740